Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut luni, 13 iunie o întâlnire cu liderul partidului PSD din România, Liviu Dragnea. În cadrul acesteia, Candu a vorbit despre relația Republicii Moldova cu România, menționând că aceasta trebuie să fie pragmatică, soldată cu rezultate. Cei doi oficiali s-au expus și pe tema unirii.

La întrebarea privind o posibilă unire între cele două țări, Candu, citat de agerpres.ro, a afirmat: "În situația în care se vorbește mai mult despre unire, dar în realitate se fac puține la nivel practic, cetățeanul Republicii Moldova, cetățeanul României nu o simt, rămâne doar o vorbă goală".

De asemenea, acesta a menționat că tema unirii este un subiect care provoacă dezbinări în societatea din Republica Moldova, sugerând că Transnistria, Găgăuzia și trecutul sovietic pot crea elemente de instabilitate în legătură cu această temă: "Întotdeauna e un subiect care a provocat dezbateri și, cu regret, provoacă și dezbinare în societatea din Republica Moldova, luând în considerare mai multe elemente, precum și cei 70 de ani trăiți în Uniunea Sovietică, subiectul Transnistriei, Găgăuzia, sunt multe, multe de vorbit, care ar provoca poate anumite elemente de instabilitate".

La rândul său, președintele PSD România, Liviu Dragnea, a afirmat că "s-a săturat de limbajul dublu și demagogia" practicate de mulți ani, calificând drept "inadmisibilă" atitudinea Guvernul României și a șeful statului față de Republica Moldova.

"Ori sunt frații noștri și vrem să-i ajutăm, ori ne aliniem și noi în rândul instituțiilor sau țărilor care spun că aici trebuie să mai așteptăm. Să așteptăm să ce, să se apropie foarte mult de est", a spus liderul PSD, citat de agerpres.ro.

El a mai adăugat că românii ar trebui să-i ajute efectiv pe frații de peste Prut și abia după asta să discute despre unire. "… De abia după aceea se poate discuta despre asta (unirea celor două țări — n.r.), nu știu, peste un an, peste doi, peste zece, nu știu când. Cel mai important pentru mine, ca român, este dacă prin efortul meu, prin munca mea, prin ajutorul meu — mic sau mare — pot să fac viața mai bună pentru cetățenii din Republica Moldova. Restul, sunt discuții de campanie, discuții pentru proiecte personale, care au în vedere imaginea personală. Dar cu o asemenea atitudine a actualelor autorități din România nici nu mai putem vorbi de lucrul ăsta", a afirmat Dragnea.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii