După ce mai multe instituții media au scris despre averea șefului de la Direcția relații cu publicul de la Primăria Chișinău, Vadim Brânzaniuc- Comisia Națională de Integritate s-a autosesizat.

Astel, la următoarea ședință, membrii Comisiei vor supune votului  inițierii sau nu a unui control asupra declarațiilor oficiale depuse din partea funcționarului Vadim Brînzaniuc.

Menționăm că la 20 aprilie expiră termenul limită de depunere la CNI, de către colectorii de declarații care activează în instituțiile de stat, a declarațiilor privind proprietățile și veniturile, precum și de interese personale a funcționarilor și demnitarilor.

Având deja și declarația pe venituri și proprietăți, precum și de interese personale, inspectorii de integritate vor contrapune veniturile lui Vadim Brînzaniuc, cu proprietățile acestuia și vor stabili dacă acest proces este echilibrat și de corespunde realității. Anume astfel se va putea arăta corectitudinea și integritatea funcționarului Vadim Brînzaniuc, se menționează într-un comunicat publicat astăzi de Comisia Națională de Integritate.

Potrivit datelor statistice ale CNI, practic fiecare a patra sesizare examinată de Comisie este ca urmare a autosesizării din articolele tematice apărute în instituțiile mass-media. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii