Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, potrivit declarației de venit pe anul trecut, și-a cumpărat un apartament de 72 de metri pătrați pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana.
Bunul imobiliar are o valoare cadastrală de jumătate de milion de lei, în document, primarul a făcut și o precizare legată de tranzacție: „Apartamentul cu trei camere din strada Testemițanu, care figurează în declarațiile din anii trecuți a fost scos în vânzare în anul 2015, dar a fost vândut în ianuarie 2016. Astfel, în perioada 20 noiembrie 2015 - ianuarie 2016, conform datelor de la Cadastru, vor apărea cel mai probabil două apartamente în proprietate. În realitate însă primul apartament a fost vândut pentru a fi cumpărat cel actual din bulevardul Mircea cel Bătrân. Pentru achitarea apartamentului procurat, am efectuat un împrumut. După vânzarea apartamentului din strada Testemițanu a fost închis și creditul bancar de la Moldagroindbank, având în vedere că apartamentul vândut era cu trei camere (90 de metri pătrați), respectiv cu o valoare mai mare, iar cel actual este cu două camere”. Primarul mai deține o casă pe care a moștenit-o în 2014, cu suprafața de 230 de metri pătrați și are o valoare cadastrală de circa 780.000 de lei. Chirtoacă a mai moștenit trei garajuri, un beci, o anexă gospodărească, precum și un teren destinat pentru construcții de 0,3069 hectare și care valorează peste 500.000 de lei. Potrivit anticoruptie.md, în 2015, primarul a avut un salariu de peste 160.000 de lei.  

Chirtoacă deține două mașini de marca Opel Astra şi BMW 318. Demnitarul mai are un credit în lei, contractat în 2013 cu rata dobânzii de 10% şi scadent în 2033.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii