Conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene se află printre funcționarii care și-au depus declarațiile cu privire la venit, în termenul legal. Spre deosebire de conducerea Ministerului Justiției, la Externe, și ministrul și vice-miniștrii au avut venituri mult mai modeste.

Potrivit declarațiilor de avere ale celor 3 funcționari, care fac parte din conducerea MAIE, venitul salarial al acestora nu a depășit suma de 200 mii lei.

Galbur fără casă, dar cu 2 mașini

Actualul ministru de Externe a fost anterior vice-ministru la același minister, ambasador RM în Federația Rusă, însărcinat cu afaceri la ambasada RM în Washington, secretar I Secretar I la ambasada RM în Viena, deținând și alte funcții diplomatice.

Andrei Galbur.png

În 2015 acesta a avut un venit salarial de 187610 lei, obținut în calitate de ambasador al RM în Federația Rusă și o indemnizație de 7011 euro, obținută în aceeași calitate. La bunuri imobile, Galbur a indicat doar un garaj în valoare de cca 7000 de lei.

Chiar dacă nu are, oficial nici casă, nici apartament, Galbur declară 2 mașini de 1500 lei și de 474 mii lei, ultima cumpărată în 2014. Activele financiare ale ministrului sunt de cca 9000 de lei. Galbur nu a declarat calitate de acționar la nici o companie.

Vice-miniștrii: cote-părți în companii de succes

Vice-ministrul Lilian Darii a avut un venit salarial de 133588 lei, plus 11400 salariul soției.  Acesta a mai declarat un teren în valoare de 20 mii lei deținut de soție și un apartament de 32928 euro, deținut tot de soție. Ambii soți dețin câte un automobil în valoare de 28 mii lei (vice-ministrul) și 270 de mii lei (soția).

Lilian Dari.png

De asemenea, ambii soți sunt și acționari în câte o companie de succes. Lilian Darii are o cotă de 10% în prestigioasa companie Micușa-Stil, considerată lider în industria frumuseții, iar Cezara Darii, o cotă de 40,4% în compania Victiraid SRL.
Potrivit informațiilor de pe internet, Victiraid este cunoscutul local Popas Vânătoresc, situat la margine de pădure, pe șoseaua dinspre Hâncești spre vama Albița.

Popas Vânătoresc.png

Popas Vânătoresc

Daniela Morari a declarat venituri mai modeste decât colegul ei vice-ministru. Astfel, aceasta a avut un venit salarial de 136626 lei. 

Daniela Morari.png

Vice-ministrul a mai declarat un teren pentru construcții în valoare de 187664 lei, cumpărat în 2012 și un BMW în valoare de 144431 lei, cumpărat în 2010. Potrivit declarației, Daniela Morari nu are active financiari și nici cote-părți în companii.    

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii