Avocatul ex-premierului Vlad Filat, Igor Popa a solicitat Curșii de Apel Chișinău, achitarea integrală a acestuia și eliberarea chiar din sala de judecată, scrie unimedia.info.

Potrivit lui Igor Popa, ședință de judecată la care va fi examinată solicitarea, urmează să aibă loc pe 20 septembrie curent.

 „Așteptările noastre țin de realizarea unui proces echitabil în cauza lui Vlad Filat: ședințe publice, respectarea dreptului la traducător, realizarea dreptului la audierea martorilor apărării în condițiile în care au fost audiați martorii acuzării etc. Sentința contestată de către noi este una ilegală, neîntemeiată și nemotivată. Or, concluziile despre vinovăția lui Vladimir Filat de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri”, a declarat Igor Popa, citat de Unimedia.

Avocatul consideră că nu există temei juridic pentru tragerea la răspundere penală și condamnarea fostului premier, nici în ceea ce privește coruperea pasivă, nici traficul de influență, fapt pentru care a solicitat în apel achitarea integrală a acestuia. „Vladimir Filat urmează a fi eliberat din sala de judecată” a mai declarat Popa.

Potrivit avocatului, cauza lui Vlad Filat va fi examinată de judecătorii Nichifor Corochii, Iurie Melenteanu, Ludmila Ouș. Mai multe detalii despre cei trei judecători puteți vedea în investigația ZDG .

Amintim că, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pe 27 iunie curent pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii