Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat recent noi membri ai societății civile în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor și în Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor. Printre aceștia se regăsește și avocata procurorului Adriana Bețișor, scrie anticoruptie.md.

Potrivit sursei, din Colegiul responsabil de promovarea procurorilor vor face parte profesorii universitari Elena Belei și Adriana Eșanu. Belei este șefă a Departamentului drept procesual din cadrul Facultății de drept de la Universitatea de Stat din Moldova, iar Eșanu este  lector universitar la Catedra Drept penal şi criminologie de la aceeași facultate de la USM. 

De asemenea, Adriana Eșanu este avocata procurorului anticorupție Adriana Bețișor, în procesul inițiat împotriva ZDG, care a publicat mai multe investigații despre averea lui Bețișor. Eșanu a acuzat jurnaliștii, într-o cerere prealabilă expediată publicației, de încercare de „afec­ta­re a cre­di­bi­li­tă­ţii acti­vi­tă­ţii de ser­vi­ciu a Adrianei Bețișor prin inter­me­diul dena­tu­ră­rii unor aspecte ce ţin de viaţa pri­vată a ei, într-un con­text de instru­men­tare a uneia din­tre cele mai noto­rii con­dam­nări a unui dem­ni­tar de stat pen­tru acte de coru­pţie pe care a cunoscută-o vreo­dată R. Moldova”. Potrivit sursei, anterior, Eșanu a fost membră a Colegiului de calificare al CSP.

În Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor au fost selectați în calitate de membri, profesorii universitari de la Facultatea de Drept a USM: Ivan Jecev și Ion Căpățină, iar fostul procuror Veaceslav Didâc este supleant. Căpățină a fost anterior ales de CSP în calitate de membru al Colegiului de calificare a procurorilor, fiind coleg cu Adriana Eșanu.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii