Ilan Şor nu este audiat repetat, deoarece procurorul Beţişor influenţează acţiunile acestuia şi totodată administrează și dosarul în care primarul de Orhei are statut de învinuit. Afirmațiile au fost făcute de avocatul lui Filat. 

Igor Popa a declarat pentru ZdG că Adriana Bețișor: „Administrând cauzele penale în care aceeași persoană (Ilan Șor – n.r.) are, atât calitatea de învinuit, cât și cea de martor al acuzării în baza autodenunțului căruia a și început cauza penală în care este cercetat Vlad Filat, procurorul are 2 intenții care se contrazic – cea de a-l salva pe Ilan Șor în calitatea de martor al acuzării în cazul dosarului Filat, și în același timp de a-i incrimina lui Ilan Șor săvârșirea infracțiunii de administrare frauduloasă a băncii. Evident că ambele acțiuni nu au cum fi realizate în același timp de către Adriana Bețișor. Ori, având posibilitatea de a influența acțiunile martorului Ilan Șor, există riscul deturnării procesului aflării adevărului obiectiv de către aceasta.”

Totodată, Popa a menţionat că din dosar lipsesc mai multe materiale.

„Mai devreme sau mai tîrziu, adevărul va ieşi la suprafaţă, ce s-a întîmplat cu acest dosar. Ceea ce s-a întîmplat astăzi, prin faptul că judecătorii au terminat cercetare judecătorească, este un abuz. Într-un mod abuziv s-a terminat această fază, ceea ce demonstrează că cineva se grăbeşte ca acest dosar să ajungă cît mai repede la final, la o sentinţă aşa cum a spus şi domnul Vlad Filat”, a adăugat Popa pentru portalul tribuna.md.

Cercetarea judiciară în dosarul ex-premierului Vlad Filat s-a încheiat, iar săptămâna viitoare vor avea loc primele dezbateri judiciare, totuşi nu se cunoaşte când urmează să fie pusă sentinţa. Menţionăm că fostul premier  se află în greva foamei din data de 3 iunie. Vlad Filat a decis să recurgă la acest pas în semn de protest faţă de refuzul instanţei de judecată de a desfăşura şedinţe publice şi de restrângerea ilegală a drepturilor şi libertăţilor sale, la care recurge administraţia Penitenciarului Nr 13.

Este a doua oară când Filat anunţă că intră în greva foamei. La 30 noiembrie 2016, acesta a intrat în greva foamei, plângându-se de condiţiile „degradante şi inumane” din penitenciarul în care este deţinut. Ulterior, la 14 decembrie Filat a renunţat la greva foamei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii