Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a primit cetățenia moldovenească la începutul lunii iunie, iar de atunci s-au făcut mai multe scenarii legate de planurile sale. 

Se vehicula că Băsescu intenționează să obțină o funcție politică pe teritoriul Republicii Moldova. Ba chiar mai mult, scenariile au ajuns până la nivelul la care Băsescu ar fi candidat la funcția de președinte al Moldovei.

Deși din punct de vedere politic o astfel de decizie nu are nicio șansă să se realizeze, mass-media n-a încetat să vorbească despre planurile fostului președinte. 

Prezent duminică în studioul Digi24 TV, Traian Băsescu a făcut lumină în acest caz și a explicat de ce a solicitat cetățenia moldovenească.

 „Cetăţenia moldovenească a fost mai mult o dorinţă simbolică. Nu am un calcul personal privind politica de la Chişinău”, a spus fostul președinte al României.

Odată cu această declarație se termină și toate scenariile care îl indicau pe Băsescu în politica de dincolo de Prut. Fostul președinte al României rămâne un fan al politicii dâmbovițene de la București și speră ca partidul pe care-l conduce în acest moment, Mișcarea Populară (PMP), să facă parte din viitoarea majoritate parlamentară care se va forma după alegerile din toamna acestui an. 

De asemenea, săptămâna trecută PMP a realizat fuziunea cu UNPR și Traian Băsescu își dorește ca noul partid să obțină 15% la alegerile parlamentare. 

Pe de altă parte, problemele sale cu justiția îl obligă să își limiteze visele, iar oricât de mult și-ar dori să se implice în politica moldovenească, în acest moment este imposibil, fiindu-i foarte greu să se implice chiar și în politica românească, pe care a dominat-o mai bine de zece ani. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii