După mai multe tergiversări, dosarul privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, a ajuns la Curtea de Apel din Bălți, după ce Curtea de Apel Chișinău a decis că acest dosar nu ține de competența sa.

Potrivit unei postări facebook a inițiatorului grupului de inițiativă, Victor Chironda, la 26 august a avut loc ședința Curții Supreme de Justiție care a examinat cererea cu privire la strămutarea pricinii în altă instanță, înaintată de avocatul lui Dorin Chirtoacă. CSJ a decis ca aceasta să fie strămutată la Curtea de Apel Bălți.

„Acum, grație ”sărbătorilor” care au năvălit subit, am mai pierdut trei zile. Iar de mîine așteptăm să fim anunțați despre data ședinței la Curtea de Apel Bălți.

Chiar dacă viteazului și neînfricatului primar i-a reușit să tragă de timp ca să nu putem organiza referendumul în ziua alegerilor prezidențiale, referendumul va fi organizat oricum.”, scrie activistul.

Chironda a mai scris în postare că, dacă Curtea de Apel Bălți va încerca să anuleze decizia primei instanțe, grupul de activiști va depune o plângere la CEDO și va organiza alte grupuri de inițiativă, până când vor obține dreptate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii