Comisia Electorală Centrală a prezentat astăzi în cadrul unei ședințe rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale desfășurate la 13 noiembrie. Turul doi al scrutinului a fost validat de către CEC cu vot unanim.

Potrivit rezultatelor finale Igor Dodon a fost votat de către 834.081 moldoveni, iar Maia San­du a acu­mu­lat 766.593 de votu­ri. De asemenea, 13 mii de buletine de vot au fost declarate nevalabile.

„Raportul prezentat CCM va include toate petiţiile şi sesizările cetăţenilor, dar şi analizarea detaliată a tuturor contestaţiilor depuse la CEC în ceea ce priveşte desfăşurarea scrutinului”, comunică Russu.
 
Curtea Constituțională, în termen de 10 zile, urmează să se expună asupra acestui raport, dacă alegerile vor fi validate atunci Igor Dodon va fi numit oficial președinte al Republicii Moldova.

Totodată, 170 de contestaţii depuse la CEC de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au fost respinse. Președintele Comisiei Alina Russu a afirmat că PAS a desus contestaţiile cu întârziere. Potrivit Alinei Russu, membrul biroului politic PAS Dan Perciun nu este împuternicit să reprezinte cei 170 de alegători în faţa instituției electorale. Decizia a fost votată de către şase membri CEC.

La alegerile din 13 noiembrie au participat 1.614.023 de cetățeni ai Republicii Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii