Comisia Electorală Centrală a fost acţionată în judecată de către patru formațiuni politice. Partidele politice sunt nemulţumite de faptul că CEC a elaborat un mecanism nou privind finanțarea formaţiunilor. 

Potrivit mbc.md, informația se conține în raportul prezentat de către directorul Asociației ADEPT, Igor Boțan, pe marginea gradului de realizare a Comisiei Electorale Centrale a sarcinilor prevăzute în Foaia de parcurs. 

„CEC a elaborat modelul documentației privind evidența financiară. Mai mult decât atât, Comisia este angajată într-un proces de reflectare a evidenței contabile a partidelor pe aplicația online- Sistemul informaţional automatizat de stat “Alegeri”. Un șir de partide politice sunt nemulțumite de acest regulament, spunând că CEC și-a depășit competențele și a devenit un creator de norme, în loc să fie o instituție care aplică normele. Patru partide au acționat CEC în judecată, procesul este în desfășurare. Partea pozitivă este că acest proces poate duce la găsirea unui numitor comun”, a menţionat Igor Boțan.

Totuşi Boţan nu a menţionat cine sunt partidele care au dat Comisia în judecată. Totodată, Boţan a mai punctat că deşi în proiectul bugetului de stat pentru acest an e stipulat că 0,13 la sută din venituri vor fi alocate partidelor, acești bani încă nu au fost debursați.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii