CNI luptă în continuare cu averea nedeclarată a funcţionarilor. De data aceasta este vorba despre viceministrul tehnologiei informației și comunicaţiilor, Iulian Postică. Astfel, CNI va iniţia controale privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietăţii de către viceministru, pentru anul 2015. O decizie în acest sens a fost luată ieri, 7 iulie, de către membrii comisiei.

Mai mult ca atât, un poliţist, un fost vameş, un auditor intern şi un primar au ajuns sub lupa CNI. Aceştia sunt suspectaţi de încălcărea normelor legislative de integritate. În privința abaterilor admise de către aceștia vor fi informate organele de drept corespunzătoare, în vederea examinării prin prisma prevederilor articolelor Codului Contravențional și celui Penal, pe faptul abaterilor admise și înștiințarea instituțiilor în care activează.

Totodată,  în şedinţa viitoare a comisiei se va decide dacă se va verifica declaraţia de avere pentru anul 2015 a magistratei Domnica Manole, dar şi incompatibilitatea funcţiilor deţinute de Valeriu Ceapa, primarul orașului Floreşti.

Potrivit unui comunicat publicat de CNI, din cele 17 controale efectuate, ca urmare a deciziei membrilor Comisiei: 11 cauze au fost clasate pe motivul lipsei încălcării regimului juridic, iar în 6 dintre cazuri a fost stabilită încălcărea normelor legislative de integritate din partea funcţionarilor respectivi. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii