Au votat o lege, dar nu și pentru ei. Mai mulți deputați, dar și angajați ai Parlamentului au fost surprinși cum fumează chiar la intrarea în instituție.

Deși pe ușă este lipit indicatorul că fumatul este interzis, deputații fumători nu s-au sinchisit să-și aprindă și să-și consume țigara chiar acolo. Unii, mai nerăbdători, și-au aprins țigările chiar pe holul legislativului.

Potrivit modificărilor la  Legea privind controlul tutunului, intrate în vigoare la 31 mai, 2016, fumatul este interzis în toate spaţiile publice deschise, administrate de autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv pe teritoriile aferente, precum şi în raza de 10 metri de la intrarea în spaţiile publice închise, inclusiv în locurile de uz comun și la locurile de muncă, de la ferestrele care se deschid şi, de la locurile sau instalaţiile de captare a aerului pentru spaţiile publice închise şi pentru locurile de muncă.

Legea prevede o amendă contravenţională de la 1000 la 3000 de lei pentru cei care fumează în locurile interzise. Responsabilitatea constatării şi sancţionării contravenţionale a acestor fapte cade în sarcina poliţiei.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii