Edilul a atacat în judecată hotărârea Judecătoriei Centru de înregistrare a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului local de demitere a sa.

În presă a apărut informația precum că Dorin Chirtoacă a înaintat o cerere de recuzare împotriva unuia dintre judecători.

Fondatorul grupului de inițiativă, Victor Chironda, este de părere că astfel Chirtoacă amână procesul. „Vom aștepta să fie numit un nou judecător și azi sau mâine urmează să aibă loc o altă ședință de examinare. Este o metodă de a tergiversa procesul. Dorin Chirtoacă conștientizează că nu are dreptate și că nu poate împiedica legal organizarea referendumului. Oricum, suntem în așteptarea decizie finale și trebuie să începem colectarea semnăturilor”, spune Victor Chironda pentru agora.md.

Autorii inițiativei mai speră că recursul primarului va fi respins de Curtea de Apel și, în acest caz, vor putea aduna semnăturile necesare începând de pe 22-25 august iar colectarea semnăturilor trebuie să se încheie la 15 septembrie.

Ținem să amintim faptul că, o bună parte din consilierii CMC, membri ai fracțiunilor PSRM, PPEM și Partidul Nostru împreună cu reprezentanții societății civile au convenit asupra adoptării unei agendei comune de acțiuni în cadrul pregătirii procesului de organizare și desfășurare a referendumului cu privire la demisia primarului Dorin Chirtoacă.

Platforma „Referendum Chișinău” își propune la această etapă să adune cât mai multe semnături, pentru ca ulterior să poată declanșa toate procedurile legale de a iniția un referendum local care ar putea avea loc la data de 30 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii