Liderul PDM, Vlad Plahotniuc și premierul Pavel Filip au declarat astăzi, 6 iulie, că Moldova rămâne angajată în parcursul european și va continua reformele asumate, în pofida rezoluției votate de Parlamentul European privind suspendarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră. Cei doi au calificat decizia drept politică, care aduce beneficii electorale partidelor extraparlamentare PAS și PPDA.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

Plahotniuc a declarat că autoritățile au îndeplinit toate angajamentele asumate față de partenerii externi, iar decizia PE, care potrivit lui nu s-a bucurat de un consens larg, vine să aducă beneficii electorale PAS și PPDA.

Liderul PD a mai remarcat că Moldova a fost astfel taxată, întru-cât Guvernul nu ar fi dorit să se implice în actul justiției.

Plahotniuc a mai spus că această rezoluție a fost promovată de Maia Sandu și Andrei Năstase împotriva Moldovei.

Și premierul Pavel Filip s-a arătat dezamăgit de votul euro-deputaților, subliniind și el că Guvernul a îndeplinit și realizat toate reformele asumate. Premierul a declarat că rezoluția nu va avea efecte economice, deoarece Executivul a reușit să obțină o creștere economică semnificativă.

Potrivit premierului, rezoluția votată implică riscul scăderii încrederii cetățenilor față de Uniunea Europeană, încredere care în ultimii ani ar fi crescut mult.

Pavel Filip a mai subliniat că Guvernul „nu are planul A și planul B”, ci un singur plan, cel al integrării europene.

În cadrul briefingului a vorbit și speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a făcut declarații cu privire la necesitatea modificării legislației electorale, care a dus la invalidarea alegerilor. Candu a spus că urmează să fie creat un grup de lucru, inclusiv cu experți internaționali, care vor revizui legislația.

Amintim că ieri, 5 iulie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a solicitat suspendarea asistenței macrofinanciare acordate Republicii Moldova. Decizia a avut la bază situația politică din țară, în special invalidarea alegerilor locale din capitală. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii