Colonelul de poliţie, Veaceslav Garștea, a fost numit în funcţia de şef adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră (DPF). Ordinul de numire a fost semnat la 18 octombrie de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Anterior, Veaceslav Garștea a ocupat funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”. Noul șef adjunct al DPF are o experiență de 13 ani de activitate în poliție, inclusiv trei în poliția de frontieră.

Până în luna aprilie curent, şeful departamentului Poliţie de Frontieră a fost Dorin Purice. Ulterior, acesta a fost avansat în funcţia de viceministru al Afacerilor Interne. Interimatul funcţiei vacante a fost asigurat de Ianuş Erhan, iar locul de adjunct a fost declarat vacant.

Veaceslav Garștea  s-a născut la 31 mai 1980, satul Ciocîlteni, raionul Orhei. Şi-a făcut studiile la Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI, specialitatea – drept poliţienesc. Este licenţiat în managementul firmei la Academia de Studii Economice din Moldova. Ulterior a obţinut diplomă de master la specialitatea drept economic, la aceeaşi universitate.

În perioada 2003-2016 a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Începînd cu anul 2014 şi până în anul curent a fost membru al Consiliului de Securitate al Aeroportului Internațional Chișinău.

A obţinut distincţii pentru serviciu impecabil Gr 2 şi 3 şi Crucea „Pentru Merit" clasa I şi II a MAI.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii