Mai mulți deputați socialiști și-au donat salariile pentru campania electorală în cadrul referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Acest lucru rezultă din rapoartele financiare prezentate la CEC de către participanți. În timp ce inițiatorii plebiscitului, PSRM,indică cheltuieli de peste 370 mii lei efectuate pe parcursul a zece zile, PL indică că nu a cheltuit nici un ban.

Astfel, potrivit Raportului PSRM, banii cheltuiți pentru campania anti-Chirtoacă au fost donați de 15 deputați socialiști, sumele variind între 20 și 28 mii lei, iar aleșii au indicat că sursa banilor ar fi salariile. În total, cei 15 deputați au donat pentru campanie 377 mii lei, timp de zece zile.

donatii psrm.PNG

Circa 99% din sumă au fost cheltuite pentru publicitate la TV, radio, internet, precum și materiale promoționale.

Beneficiari au fost inclusiv companiile media afiliate socialiștilor - Telesistem TV SRL (peste 24 mii lei), Exclusiv Media (peste 73 mii lei) și TV-Comunicații Grup (peste 44 mii lei). Primele două companii au fost implicate în Operațiunea Rusească Bahamas, despre care a scris RISE Moldova. De asemenea, aceste companii au fost și beneficiari ai peste 700 de mii de lei, cheltuiți în campania pro-Dodon la alegerile prezidențiale din 2016.

De cealaltă parte, Partidul Liberal, înregistrat de asemenea ca participant în campania pentru Referendum, nu a indicat nici venituri, nici cheltuieli în Raportul prezentat la CEC. Formațiunea, din care face parte și Dorin Chirtoacă, a anunțat că va boicota plebiscitul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii