Directorul Apă-Canal, Constantin Becciev a scris cerere de demisie de la șefia instituției și a anunțat că pleacă în concediu, transmite realitatea.md. Decizia acestuia a fost luată la o lună de la prezentarea raportului Curții de Conturi în privința întreprinderii, potrivit căruia Becciev a admis  achiziții de lux și conflicte de interes la Apă-Canal.

Potrivit sursei, despre decizia șefului Apă-Canal de a pleca de la instituție, a comunicat șefa Direcției Municipale Finanțe, Veronica Herța, în cadrul emisiunii Realitatea Azi de la Realitatea TV:

„Am fost anunțată vineri, la ora 16:30, printr-un apel telefonic, despre faptul că a fost depusă cererea privind plecarea în concediu, cu ulterioara eliberare din funcție. Cererea a fost contrasemnată de directorul tehnic al întreprinderii”, a spus Veronica Herța, citată de sursă. 

Herța a mai declarat că modul în care a decis Becciev să plece din funcție nu corespunde prevederilor legale: „Codul muncii prevede expres că concediile se acordă conform graficului care este elaborat până pe data de 15 decembrie în cazul nostru, după care plecarea în concediu este permisă de către angajator. Contractul de muncă îl are președintele consiliului de administrare. Nu a fost semnat de mine”, a spus șefa Direcției Finanțe.

Reporterii Realiatea TV l-au contactat telefonic pe Constantin Becciev pentru a comenta decizia, însă telefonul acestuia era închis.

Amintim că auditul realizat de Curtea de Conturi la Apă-Canal a constatat că instituţia a efectuat mai multe procurări la preţuri exagerate, majoritatea obiectelor fiind destinate în mod special, biroului directorului, Constantin Becciev. Curtea a constatat, de asemenea, şi existenţa conflictului de interese în cadrul întreprinderii, manifestat prin contractele încheiate între întreprindere şi 3 companii fondate de fiica lui Becciev. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii