Liderul socialiștilor și candidatul la prezidențiale, Igor Dodon a fost surprins printre oaspeții de onoare la un eveniment sportiv organizat de oamenii apropiați lui Vlad Plahotniuc, scrie omg.md.

Evenimentul, un campionat de lupte libere,  ar fi avut loc pe 1 octombrie curent. În fotografiile de la eveniment, făcute publice recent, printre mai mulți oameni controlați de Plahotniuc, a fost observat și cel care se declară principalul luptător cu oligarhii – Igor Dodon.

Potrivit sursei, Dodon a stat la o masă VIP, alături de alte persoane politice cunoscute. Printre aceștia a fost văzut și principalul personaj al raportului Kroll 1, fostul președinte al Consiliului de Administrare Unibank, Viorel Melnic. Până în martie 2015, Melnic a fost vice-președinte al partidului socialiștilor, dar ar fi fost exclus din partid, după publicarea raportului Kroll.

De asemenea, la aceeași masă a fost văzut și un alt fost pretendent la fotoliul de președinte, Roman Mihăieș și el un apropiat a lui Vlad Plahotniuc.

Printre arte persoane din anturajul lui Plahotniuc, la eveniment au fost văzuți reprezentanții actualei majorități parlamentare Diacov și Vitiuc, avocatul Vitalie Nagacevschi, câțiva miniștri din Guvernul Filip și unul dintre administratorii holdingului, Valentin Zubic.

Evenimentul a fost organizat de asociația de profil FEA, condusă de o rudă a lui Plahotniuc, Dorin Damir, cunoscut și ca intermediar între oligarh și sistemul judecătoresc.

Luptătorii din asociație au fost deseori acuzați de implicare în acțiunile de împiedicare a protestelor împotriva regimului, ei făcând parte și din cei care au păzit bunurilor din proprietatea lui Vlad Plahotniuc în timpul protestelor.

Solicitat să comenteze prezența sa la eveniment, Igor Dodon, citat de agora.md, a declarat următoarele: „Particip destul de des la aceste evenimente. În cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” susținem mai multe talente din Republica Moldova, inclusiv luptătorul Maxim Bolotov, care a învins în acea seară.”

Precizăm că, în viața publică, Igor Dodon se declară un luptător convins împotriva oligarhiei, regimului actual și a lui Vlad Plahotniuc.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii