După ce mai mulți candidați și-au declarat susținerea pentru candidatul comun- Maia Sandu, liderul socialist, Igor Dodon îndeamnă parteneri de stânga să îl susțină pentru a putea obține victoria în turul II al scrutinului prezidențial.

În cadrul unei conferințe de presă, Dodon afirmă că, dacă nu va avea parte de susținerea forțele de stânga, atunci va câștiga cu 52-53%.

”Populația Republicii Moldova dorește o guvernare de stânga. Mă adresez electoratului de stânga, hai să ne consolidăm forțele. Mă adresez în primul rând lui Usatîi, Voronin, Ciubașenco, să lăsăm ambițiile, conflictele care au fost. Haideți să ne unim și vom învinge. Am învins la nord și sud. Haideți să facem victoria asta una totală”, a spus Dodon. 

Amintim că, anterior Dodon a cerut susținerea celor de la Partidul Nostru însă cei din urmă au refuzat. Astăzi, candidatul PPPN, Dmitrii Ciubașenco, a declarat că Dodon face jocul lui Plahotniuc și a cerut să fie lăsat în pace.

La polul opus, Maia Sandu se bucură de susținerea celor care au ieșit din cursă. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a felicitat-o pe liderul PAS și a afirmat că, Dodon e un gândac de Colorado care trebuie strivit. Și Iurie Leancă susține că va face tot ce îi stă în puteri ca turul II să fie câștigat de Sandu. Candidatul comun este susținut și de Ana Guțu, aceasta menționează că, în turul doi va vota împotriva omului Moscovei.

Candidatul independent, Valeriu Ghilețchi a scris pe un site de socializare că, este dispus să susțin parcursul pro-european, dar fără a sacrifica valorile morale și păstrarea definiției familiei, iar Maia Laguta afirmă că, în turul II nu va merge la vot.

După procesarea a 99,47% din procesele verbale prelucrate, Igor Dodon a acumulat 48,22% iar Maia Sandu - 38,43%.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii