Valeriu Streleț a cîștigat un proces de judecată împotriva lui Igor Dodon și a reușit să obțină despăgubiri morale, în valoare de 50 de mii de lei, scrie bizlaw.md.

La sfârșitul anului trecut, S.C. BIOPROTECT S.R.L., a cărui proprietar este Valeriu Streleț, a înaintat o cerere de chemare în judecată către Igor Dodon și PSRM, privind apărarea reputației profesionale. Motivul este declarația lui Dodon în cadrul emisiunii În PROfunzime, difuzată la Pro TV Chișinău, atunci liderul PSRM spunea: „Noi avem informația confirmată, cel puțin din surse anonime, care nu pot fi făcute publice, că au fost declarate la prețuri mult mai mici, astfel fiind cazul de evaziune fiscală. Acum obținem ultima informație de la Serviciul Vamal și voi face public la mine pe blog. Am dovezi clare, prin care se demonstrează că BIOPROTECT importa la prețuri reduse produse de uz fitosanitar, care mai departe erau vândute la prețuri exagerate. O parte a profitului pleca în off-shoruri și marea majoritate a producătorilor agricoli, de fapt, plăteau niște prețuri, care economic nu erau justificate. Am probe și le voi publica…”

Instanța de judecată a decis ieri că afirmațiile nu corespund realității, sunt defăimătoare și au lezat reputația S.C. BIOPROTECT S.R.L. Astfel, Igor Dodon este impus să achite despăgubiri companiei BIOPROTECT, în mărime de 50 de mii de lei, pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, Igor Dodon va trebui să achite parțial și cheltuielile legate de judecarea cauzei. Mai mult, liderul PSRM urmează să dezmintă public, personal, afirmațiile sale expuse în privința S.C. BIOPROTECT S.R.L, prin difuzarea în același mod și în cadrul aceleiași emisiunii În PROfunzime, pe postul de televiziune ProTV, sau în cadrul unei conferințe de presă.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii