În cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a afirmat că și el poate fi un potențial candidat la prezidențiale doar dacă partidul va hotărî acest fapt.

Diacov a mai precizat că PD-ul are 3 eventuale candidaturi, fiind vorba de Marina Lupu, Andrian Candu și Pavel Filip.

 ”Preşedintele partidului, domnul Marian Lupu, om cu experienţă, este domnul prim-ministru, este domnul preşedinte al Parlamentului, sunt oameni care deja s-au manifestat. Guvernul şi domnul Filip pe zi ce trece tot mai convingători şi mai convingători devin. Eu cred că partidul se va aduna, foarte liniştit vom discuta. Nu este nicio problemă, partidul are candidaturi şi una dintre aceste persoane va fi nominalizată pentru funcţia de preşedinte. Vom încerca să luptăm civilizat, să demonstrăm şi celorlalţi concurenţi. Eu, personal, nu am nicio problemă să vină oricare cetăţean să candideze din partea oricărui partid şi mi-aş dori ca campania să se petreacă în condiţii cât se poate de liniştite, ca cetăţenii să poată alege. Fiindcă noi trebuie să ne gândim nu numai la ziua alegerilor, dar trebuie să ne gândim ce va urma după alegeri.” a declarat Diacov.

Întrebat de ce PD nu a înaintat încă un candidat pentru prezidenţiale din 30 octombrie, Diacov a răspuns: „Fiindcă nu am vrut să ne grăbim. Guvernul trebuie să lucreze în condiţii cât se poate mai liniştite. PD, când vine cu candidatura, eu îmi închipui ce se întâmplă: toţi sar în capul acestui candidat. Și PD atunci trebuie să lase baltă lucrurile şi să se ocupe cu protejarea candidatului, de fapt, să declanşeze campania electorală.”

Dumitru Diacov a specificat că un candidat comun al coaliţiei majoritare e puţin probabil să fie fiindcă în coaliţie sunt mai multe partide, fiecare partid doreşte să se manifeste.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii