La împlinirea celor nouă ani de mandat, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi-a prezentat raportul de activitate.

În timpul discursului, edilul a spus că cea mai mare problem cu care se confruntă este bugetul limitat, iar din această cauză multe probleme cu care se confruntă orăşenii nesoluţionate.

„În această perioadă am avut un buget strict de supravieţuire, dar am reuşit să ne dezvoltăm. Avem un blocaj total în CMC în ultimul an, dar totuşi au fost înregistrate mai multe rezultate”, a declarat Dorin Chirtoacă.

chirtoaca-raport-10.jpg

Totuşi primarul a ţinut şi să se laude cu realizările sale. Chirtoacă a menţionat că în ultimele 12 luni au fost create circa 2 mii de locuri de muncă, au fost asamblate 20 de troleibuze la RTEC, a fost reconstruit Teatrul Satiricus, au fost create 5 mii locuri de parcare, a fost finalizată construcţia mansardei de pe strada Independenţei, au fost create 40 locuri noi de joacă, au fost instalate 1000 coşuri de gunoi. Edilul s-a lăudat şi cu reconstrucţia mai multor străzi, chiar dacă acest lucru mereu se finalizează cu întârzieri.

chirtoaca-raport-7.jpg

De asemenea, Chirtoacă a anunţat şi priorităţile pentru anul viitor. Printre acestea se numără: finalizarea reconstrucţiei străzilor Ştefan cel Mare, Constantin Negruzzi şi Vasile Alecsandri, începerea lucrărilor de reconstrucţie a străzilor 31 August, Alexandru cel Bun şi Tighina, asamblarea troleibuzelor şi a autobuzelor, modernizarea reţelelor de apeduct şi canalizare, finisarea reconstrucţiei Scării Cascadelor din parcul Valea Morilor, restaurarea clădirii Primăriei, precum şi izolarea termică a blocurilor locative.

În timp ce Chirtoacă îşi prezenta raportul, mai mulţi oameni au protestat şi pichetat împotriva primarului. Astfel, edilul era nevoit să vorbească cu o voce ridicată, căci nu se auzeau declarațiile sale. Protestatarii și-au manifestat nemulțumirea față de activitatea edilului. Înarmați cu pancarte și vuvuzele, oamenii au cerut demisia lui Dorin Chirtoacă din fruntea Primăriei.

 

„Nu este prima dată. Fiind adepţii democraţiei, acceptăm şi alte puncte de vedere. Apelul nostru este ca şi ei să respecte punctul nostru de vedere. Putem obţine progres, doar dacă ne respectăm reciproc”, a replicat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă este primarul municipiului Chişinău deja al treilea mandat consecutiv. Acesta a fost ales în fruntea capitalei, din partea Partidului Liberal în anul 2007.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii