Ședința consiliului comunal Colonița, localitatea de baștină a politicianului Mihai Ghimpu, în cadrul căreia urma să se discute suspendarea din funcție a primăriței Angela Zaporojan, nu a avut loc. Mai mulți susținători ai edilului au blocat accesul în sala de ședințe, iar poliția a fost nevoită să intervină pentru a evita altercațiile.

O parte din consilieri susțin că Zaporojan trebuie să fie demisă, iar în locul acesteia să fie numit un consilier interimar, deoarece primărița a fost condamnată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu de către Curtea de Apel Chișinău și nu este în drept să ocupe o funcție de demnitate publică.

Adepții lui Zaporojan invocă că sentința a fost atacată la Curtea Supremă Justiție, iar cei care cer demiterea sunt rudele lui Mihai Ghimpu, care intenționează să ajungă în fruntea adminstrației publice locale.

Angela Zaporojan a fost găsită vinovată și amendată cu 8 mii de lei pentru că a alocat banii publici pentru construcția gardului la biserica din sat, în lipsa deciziei consiliului și fără licitație publică.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Carolina

24:67 22.07.2018

Draga redacție, este clara comanda cui se îndeplinește prin acest articolas, de doi bani prin care va munciți banii plătiți de comandata ca doar nu veți întoarce banii înapoi. Dar noi localnicii, și îmi permit sa vorbesc din numele lor pe motiv ca fac parte din grupul de initiativa a localnicilor, va invitam sa vedeti care este situația reală, noi ne-am ales primarul cu mii de voturi, doamna care o vor PL-istii și mai cu seama nepoții domnului Mihai Ghimpu și el inclusiv a obținut 126 de voturi, satul sia făcut alegerea. Și nou nu dorim o familie de hoți sa își bata joc de noi ca pina acum zeci de ani. Și atita timp cit Curtea suprema de justiție nu sa expus, și prezumția nevinovației nu a anulato nimeni, as cere demonstrații la ce invocați voi dacă va credeți obiectivi, și nu faceți comanda politica, noi locuitorii știm mai bine cu nea ajutat Kișulea și nepoții pe toata durata existentei comunității.

Ответить

Tatiana

24:67 22.07.2018

Da redactia stie ,ca clanul lui Ghimpu inainteaza tot un neam de-al lor in functie de primar - pe L. Ghimpu. O combinatie ideala pentru a fura si nu a avea piedici.Ati scris un articol de doi bani, de la o posta miroase ca-i la comanda. Rusine!!!!