Șefa DNA România, Laura Kovesi și alți oficiali români, vor veni la sfârșitul săptămânii curente în Moldova, la un eveniment dedicat reformei justiției și luptei cu corupția.

Evenimentul - un forum cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană” este organizat, în premieră la Chișinău și va avea loc pe 10 și 11 noiembrie curent, scrie radiochisinau.md. Acesta este organizat sub egida ministerelor de resort din Republica Moldova și România.

La eveniment sunt așteptați mai mulți oficiali români, printre care, ministrul român al Justiției, Raluca-Alexandra Prună, dar și Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Prezența acesteia a fost confirmată pentru Radio Chișinău de Serviciul de presă al DNA. De asemenea, la forum vor participa reprezentanți ai principalelor instituții din domeniul justiției și ai societății civile din Moldova și România: CSM, CSJ, PG, PA, CNA, ANI (fosta CNI), DIP, DNA (România), etc.

Forumul își propune să devină principala platformă de comunicare în domeniul justiției și să contribuie la dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii