Vasilii Mihailov, 57 de ani, şeful organizaţiei teritoriale Cahul a Partidului Socialiştilor din RM și, de asemenea, consilier orăşenesc şi preşedinte al fracţiunii PSRM în Consiliul orăşenesc Cahul, a avut în trecut două condamnări pe cazuri penale.

Prima condamnare a avut loc la 26 august 1966, când viitorul socialist avea doar 17 ani. Atunci acesta a fost condamnat  în baza ar art.145 alin. 2, Cod Penal (ediţia 1961), pentru furt, la un an privaţiune de libertate.

Ulterior, la 27 decembrie 1994, Mihailov a fost condamnat în baza art.177 alin. 3, Cod Penal (ediţia 1961) pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei şi de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce s-a soldat cu decesul victimei sau cu pricinuirea acesteia a unei leziuni corporale grele".

Mihailov a fost găsit vinovat că a tamponat un motociclist (I.Musteaţă), care circula regulamentar. Motociclistul a decedat. În plus, s-a constatat că Mihailov, după comiterea accidentului, deşi avea
posibilitatea şi obligaţia de a-i acorda ajutor victimei,  a părăsit locul accidentului, lăsând victima pe traseu. Pentru această crimă Mihilov s-a ales cu trei ani privaţiune de libertate.

Ulterior, în privinţa sa a fost aplicată  amnistia şi Mihailov a fost eliberat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii