Șeful postului vamal și șeful Poliției de Frontieră Leușeni au fost eliberați joi, 2 august, din funcții. Decizia a fost luată la solicitarea prim-ministrului Pavel Filip, după ce oficialul a constatat săptămâna trecută că funcționarii nu au respectat indicațiile pe care le-a dat.

Este vorba de șeful vămii Leuşeni Iurie Maximov și șeful sectorului Poliției de Frontieră Leușeni 2, Andrei Toderiţă. Deciziile de eliberare au fost semnate de către conducerea Serviciului Vamal și a Poliției de Frontieră. Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către Serviciile de presă ale instituțiilor.

Șeful Cabinetului de miniștri a făcut săptămâna trecută o vizită inopinată la vama Leușeni, unde a găsit nereguli. Mai exact, pasagerii din autocarele cu turiști erau coborâți din autobuze și verificați, creând disconfort cetățenilor, chiar dacă premierul a cerut anterior ca acest lucru să fie făcut doar când există suspiciuni. Ulterior, Pavel Filip a solicitat Corpului de Control să analizeze situația. După verificări, s-a constatat că și șeful vămii și șeful Poliției de Frontieră nu au respectat solicitările și au continuat să efectueze controlul prin coborârea pasagerilor din autocare și scoaterea bagajelor.

În urma celor sesizate, ieri, în cadrul ședinței de Guvern, prim-ministrul a cerut demisia celor doi funcționari, menționând că „nu va tolera astfel de situații”.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii