Fostul angajat al Centrului Național Anticorupție (CNA), Mihail Gofman s-a adresat la CEDO, în speranța de obține câștig de cauză, pentru a fi restabilit în funcția de şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor, scrie moldnova.eu.

Potrivit sursei, pe 2 noiembrie curent, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a emis o încheiere, prin care a respins cererea lui Gofman cu privire la anularea actelor prin care a fost demis de la CNA. Gofman a mai solicitat în instanță și încasarea salariului, pentru lipsa forțată de la muncă.

Gofman a ajuns la CSJ, după ce instanțele inferioare au dat dreptate CNA privind demiterea lui Gofman.

Avocatul fostului funcționar, Vitalie Nagacevschi, a declarat pentru MoldNova că, litigiul a ajuns la CEDO, iar instanța europeană urmează să anunțe dacă admite cererea.

Potrivit încheierii CSJ, Gofman a fost demis urmare a unui articol ZDG: „CNA în Poiana Domnească. Imperiul lui Gofman, cel mai bogat angajat al CNA”, publicat în 2014, când conducerea CNA a înaintat mai multe pretenţii faţă de activitatea lui Gofman, iar ulterior l-a demis ulterior, pentru încălcarea „principiilor integrităţii morale, respectului şi loialităţii” din Codul de conduită al angajaţilor instituţiei.

În acest an, Gofman a reapărut în spațiul public, când a făcut mai multe dezvăluri despre „furtul miliardului” din sistemul bancar moldovenesc. În urma acestor dezvăluiri el a fost citat de procuratură, însă nu s-a prezentat și a plecat în SUA.

Citiți aici și interviul acordat de Gofman, pentru CrimeMoldova, despre fraudele din sistemul bancar.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii