Deși mâine – 31 martie, expiră termenul limită de depunere a declarațiilor, nu toți funcționarii publici se grăbesc să o facă.

Potrivit unui comunicat al CNI din 29 martie curent, până la moment au fost depuse cca 30 mii de declarații cu privire la venituri și proprietate și de interese personale. Acest număr reprezintă doar 1/3 din numărul total al declarațiilor care trebuiau depuse obligatoriu până la 31 martie curent.

Potrivit prevederilor art. 3302 din Codul Contravențional, încălcarea termenului legal de depunere a declarațiilor se sancționează cu amenda de la 75 la 150 u.c. (1500 - 3000 lei).

Avere la Vedere.png

Declarațiile de venit și cele de interes personal ale funcționarilor pot fi găsite pe portalul: www.declaratii.cni.md. O sistematizare a acestora poate fi găsită pe http://avere.promis.md/.

Pe portalul avere.promis.md pot fi găsite doar 2 persoane publice care și-au declarat veniturile pentru 2015, președintele CEC – Iurie Ciocan și ex-ministrul Educației – Maia Sandu.

Avere declaratii.png

Sursa: avere.promis.md

Funcționarii publici au obligația legală de depunerea declarațiilor anuale în conformitate cu art.3 din Legea nr.16 din 15.02.2008 cu privire la conflictul de interese și art.3 din Legea nr.1264 din 19.07.2002 privind declararea și controlul veniturilor și al proprietății persoanelor cu funcții de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcționarilor publici și a unor persoane cu funcție de conducere.

Chiar dacă acestea se depun până la 31 martie a fiecărui an, pe site-ul CNI, ele apar mult mai târziu, întru-cât funcționarii depun declarațiile la locul de muncă, iar apoi acestea sunt transmise comisiei, care le publică în termen de o lună din momentul recepționării.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii