Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a plecat în Statele Unite.

Gofman a declarat pentru  newsmaker.md, că  în Washington va consulta agențiile guvernamentale în privința spălărilor de bani și problema corupției la nivel internațional. 

O notificare în acest sens a fost trimisă la sediul Procuraturii Anticorupție din Moldova.

"Domnul  Gofman se află la Washington, acesta va avea întîlniri cu oficiali guvernamentali pe subiecte oficiale. Ne-ar dori să vă informăm că domnul Gofman va rămâne în Statele Unite pentru cel puțin încă o săptămână pentru a finaliza lucrările cu oficialii menționați."- se comunică în scrisoarea care datează din 7 iulie și a fost adresată procurorului general interimar Eduard Harunjen, procurorului Adriana Bețișor și companiei Frontier Solutions.

1 goff.jpg

sursa: newsmaker.md

Gofman ar fi zburat în SUA din cauza faptului  că iar fi fost solicitate servicii de consultanță, nu a fost precizat însă pe cine va consulta. Întrebat dacă aceste consultări au legătură cu miliardul furat, Gofman a răspuns că: "Are legătură cu acest caz și nu doar".

Adriana Bețișor a afirmat săptămâna trecută că Gofman a fost așteptat la procuratura anticorupție dar acesta nu s-a prezentat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii