Curtea de Apel Chișinău a examinat astăzi  recursul avocatului Ana Ursachi. Recursul a fost respins. Petrenco și membrii grupului său rămân sub control judiciar și nu au dreptul să părăsească localitatea sau să participe la proteste. Decizia magistraților este irevocabilă.

Conform instanței de judecată, recursul avocatei Ursachi a fost respins ca inadmisibil în numele inculpaților Jurat, Busnea, Roșco, Amerberg, Grigorciuc, Petrenco.

Avocații grupului Petrenco au calificat decizia magistraților Curții de Apel drept una ilegală.

”Astăzi a fost pronunțată o următoare hotărâre ilegală din șirul celor multe hotărâri ilegale care se iau pe dosarele politice în aceasta țară”, a menționat avocatul Ana Ursachi.

Totodată, Petrenco declară că va apela la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Petrenco a mai afirmat pentru presă că :”Astăzi, Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare hotărârea instanței de judecată Râșcani. Deci, a lăsat în vigoare controlul judiciar, au lăsat în vigoare acele interdicții care au fost impuse de instanța primară, e vorba de interdicția de a protesta și interdicția de a părăsi localitatea. Următoarea etapă este doar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, deoarece noi nu putem ataca hotărârea Curții de Apel în altă instanță. Această hotărâre este irevocabilă”.

Menționăm că, la 26 aprilie, anul curent, magistraţii judecătoriei sectorului Râşcani al Capitalei au decis eliberarea lui Petrenco de sub arest la domiciliu, însă acesta a rămas sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea unde îşi are domiciliul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii