Preşedintele PSRM, Igor Dodon, care a câştigat cursa pentru şefia statului, a cheltuit pentru a deveni preşedinte 6 milioane 437 de mii de lei, aproape de 12 ori mai mult decât Maia Sandu, care a cheltuit 543,6 mii lei.

Potrivit rapoartelor financiare, prezentate la CEC, cei mai mulţi bani, 5 milioane 774 mii de lei lei, socialistul i-a folosit pentru publicitate electorală. Pentru publicitatea la televiziuni s-au cheltuit 3 milioane 474 de mii de lei, 367 de mii – pentru publicitatea la radio, publicitatea în mass-media electronică – 345,5 mii lei. Totodată, Igor Dodon a cheltuit 291,5  mii lei pentru panourile electorale, iar 350,8 mii, pentru materiale promoţionale.

Potrivit raportului semnat de Dodon, socialiştii nu au avut cheltuieli pentru închirierea încăperilor. 

Spre deosebire de candidatul care a câştigat alegerile cu o diferenţă de aproape 5%, Maia Sandu nu a avut publicitate electorală la televiziuni. Pentru publicitate electorală la radio PAS a cheltuit doar o sută de lei, iar pentru publicitatea în mass-media electronică, 111,3 mii lei. Pentru panourile electorale PAS a cheltuit puţin peste 27 de mii de lei, iar pentru materiale promoţionale – 212,5 mii lei. Formaţiunea condusă de Maia Sandu a indicat cheltuieli de zece mii de lei pentru locaţiunea încăperilor, în care au avut loc întâlnirile cu alegătorii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii