Liderul PSRM, Igor Dodon, care potrivit rezultatelor preliminare a câștigat alegerile prezidențiale în turul II și-a îndemnat oponenții politici „să se liniștească”, pentru că alegerile s-au terminat. Acesta a declarat că ei au așteptat această victorie 7 ani și nu vor ceda atât de ușor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui scurt briefing de presă, susținut în această dimineață. 

Liderul PSRM a spus că rezultatele CEC, dar și numărătoarea paralelă efectuată de PSRM, au confirmat victoria lui, pe care partidele de stânga au așteptato 7 ani. De asemenea, potrivit lui, alegerile au fost recunoscute și de către observatorii internaționali.

Președintele ales a mai declarat că regretă poziția oponenților săi, acuzându-i de incitare la ură, proteste și nerecunoașterea alegerilor, ceea ce duce potrivit lui, la divizarea societății.

Potrivit liderului PSRM, speculațiile de pe dreapta creează un val de anti-proteste de stâga: „Noi 7 ani am așteptat această victorie, dacă voi credeți că noi nu vom apăra această victorie...nu vă jucați cu focul”. Mesajul lui Dodon a dat de înțeles că victoria sa va fi apărată de către susținători, inclusiv prin anti-proteste. Astfel, acesta și-a chemat susținătorii la liniște, solicitându-le să nu iasă la proteste, până când nu îi va chema el. „Dacă va fi nevoie, vom fi aici sute de mii”, a mai declarat Dodon.

Adresându-se oponenților săi, acesta a mai spus: „Liniștiți-vă, alegerile s-au terminat”. 

Referindu-se la protestul de ieri, Dodon a spus că oponenții săi „utilizează copiii drept carne de tun”, iar ieșirea lor în piață ar fi fost organizată inclusiv cu implicarea profesorillor.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii