Preşedintele ţării, Igor Dodon, va cere Guvernului revocarea ambasadorului Republicii Moldova de la București. Anunţul a fost făcut marţi, 10 ianuarie, pe  pagina sa de Facebook.

Igor Dodon scrie că este surprins că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și „au cam uitat cărui stat servesc”.

„E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-au trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador”, a menţionat Igor Dodon într-un mesaj postat pe Facebook.
Totodată, şeful statului a specificat că va cere Guvernului revocarea ambasadorului de la Bucureşti și înlocuirea lui cu „o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”.

Amintim că, ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat anterior că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și R. Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei R.M. fostului preşedinte al României Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii