procurorul-chisinaului--ion-diacov-si-a-prezentat-demisia-din-functie-1448882031.jpgIon Diacov s-a adresat printr-o scrisoare deschisă către Parlamentul Republicii Moldova.

În această scrisoare, domnul Diacov spune că, interimatul Procurului general va fi o cale spre degradarea totală a procuraturii. Mai mult ca atât, «Interimatul funcției de conducere într-o sferă sau alta creează obligatoriu o situație de incertitudine, neîncredere, diminuarea disciplinii executorii».

Potrivit acestei scrisori, degradarea profesională în organele procuraturii a început acum 15 ani și în această perioadă a crescut corupția în organele procuraturii și au apărut grupuri de procurori «cu interese diferite decât cele ale societății». Domnul Diacov a mai adăugat că, «noua Lege a Procuraturii, adoptată recent de către Parlament este inaplicabilă, deoarece contravine Constituției Republicii Moldova. Plasarea unui Procuror general interimar în fruntea acestei foarte importante structuri de stat va aduce inevitabil instituția într-o stare catastrofală».

După o argumentare puternică împotriva procurorului general interimar, Ion Diacov a menționat că «exercițiul democratic de alegere a candidaturii Procurorului general într-un stat capturat oferă factorilor de decizie posibilitatea de a truca rezultatele alegerilor și de a numi, la dorință, în această înaltă și foarte importantă funcție în stat, o persoană odioasă».

La sfârșit a propus ca președintele Parlamentului R. Moldova, în baza prevederilor Constituției și a normelor din vechea lege a Procuraturii, să identifice candidatura viitorului Procuror general și s-o propună într-un mod transparent, plenului forului legislativ pentru aprobare. Diacov a propus în calitate de candidat pe Eduard Harungen, care, conform scrisorii domnului Diacov, este un procuror cu o înaltă pregătire profesională, disciplinat, cu experiența necesară.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii