Liderul PD, Vlad Plahotniuc, nu va fi anunțat în căuatre internațională la solicitarea Rusiei. Organizația Internațională a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a refuzat cererea pe motiv că are la bază motive politice.

Informația a fost oferită de Interpol într-un răspuns oficial pentru deschide.md.

plahainterpol

Potrivit răspunsului, Secretariatul Interpol a cerut statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Rusiei în privința lui Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări pe numele politicianului din Bazele de date naționale, întrucât organizația nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state-membre. 

În document se mai menționează că au mai existat astfel de încercări din partea Federației Ruse, iar Interpol le-a respins ca fiind motivate politic. 

Mai mult, INTERPOL Moldova are în vizor și cazurile altor oficiali moldoveni în privința cărora se exercită măsuri de natură abuzivă din partea Federației Ruse, la fel, motivate politic. 

Amintim că, la începutul lunii decembrie, presa rusă a scris că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi învinuit în Rusia de săvârșirea câtorva crime grave pe motive de ură etnică, politică și ideologică. Învinuirile i-au fost aduse de Comitetul de Investigații în absența sa, fiind depusă și o cerere privind arestarea politicianului moldovean.

Reprezentanții PDM au catalogat informațiile drept atacuri față de activitatea politică a liderului democraților, prin care se dorește intimidarea lui și că, în ultimul an, au existat mai multe atacuri din partea Moscovei în adresa oficialilor de la Chișinău.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii