Fostul şef adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman este implicat în furtul miliardului. Declaraţia a fost făcută de către fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov, în cadrul unei emisiuni de la postului de televiziune N4.
 
Totodată Diacov, susţine că Gofman ar fi stat printre persoanele care erau implicate în schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova:

”Gofman este unul dintre cei care au furat miliardul. El a avut la o etapă sau alta o conexiune. El a recunoscut, nu degeaba numeşte familii grele, nu ştiu dacă a avut parte, nu e obligatoriu, dar el a fost în cercul acelor persoane care erau responsabile. El era în epicentru şi se face vinovat. Ceea ce spune acum el, se cere o anchetă serioasă. Am o frică mare că domnul Gofman poate fi o jertfă şi poate face puţcărie, dacă încape pe mâini necinstite. El nu a dat probe, nu s-a asigurat. Pe mine el nu m-a convins că e curat şi că nu a avut atribuție şi că a încercat că stopeze”. 

De asemenea, Diacov a menţionat că toate fraudele din sistemul bancar din Moldova a început de la fostul șef al Băncii de Economii Grigore Gacikevici, care în prezent se află în arest preventiv.

”De la Gacikeici a început, el a fost un fel de practică, el a pus bazele la toată schema asta. Dădea credite neperformante, iar banii se ducea în offshore”, a menţionat fostul procuror Ivan Diacov.

După ce Mihail Gofman a spus la un post de televiziune că principalii beneficiari ar fi politicianul moldovean Vlad Plahotniuc, apoi, într-o măsură mai mică, ex-premierul Vlad Filat, deja condamnat la 9 ani de închisoare, dar şi Serghei Iaralov, o persoană din anturajul lui Plahotniuc, Gofman a fost chemat la Procuratură.  

Deşi a fost citat de trei ori, Gofman nu s-a prezentat la Procuratura Anticorupție niciodată.  Mai mult ca atât fostul şef adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA a plecat în America pentru a purta discuții cu persoane interesate de frauda bancară care s-a produs în Republica Moldova. Gofman a mai menţionat că se va prezenta la Procuratură atunci când va reveni în ţară.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii