Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul grupului Petrenco. În cadrul acesteia, Judecătoria Rîșcani a respins cererea lui Petrenco de înlocuire a măsurii de control judiciar cu eliberarea provizorie prin cauțiune.

În urma ședinței avocata Ana Ursachi a declarat că a fost solicitată măsură neprivativă de libertate pentru că actuala măsură de control judiciar implică 2 restricții majore pentru inculpați: dreptul de a protesta și deplasarea în străinătate, inclusiv pe perioade determinate de timp, ceea ce îngrădește drepturile constituționale ale inculpaților.

Petrenco a făcut și el declarații după ședință, menționând că instanța a respins toate documentele justificative în favoarea înlocuirii măsurii de control judiciar cu eliberare prin cauțiune. Petrenco consideră că sentința în cazul lor este deja scrisă, sugerând că ar fi vorba de câțiva ani de privațiune de libertate. Acesta a mai declarat că prin exemplul lor, guvernarea încearcă să împiedice cetățenii să protesteze.

Și Petrenco și Ursachi au declarat că vor ataca sentința. Următoarea ședință a fost stabilită pentru 29 septembrie.

Amintim că reprezentanții grupului Petrenco au fost reținuți în septembrie 2015, în urma protestelor desfăşurate în fața Procuraturii Generale, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii