În ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova, „Kommersant” a publicat un articol în care viitorul Republicii este pus la îndoială.

Autorul articolului îndeamnă cititorii să privească politica internă din țară din mai multe puncte de vedere: imitarea dorinței de a dezvolta țara prin înghețarea totală a situației curente, parazitismul financiar al elitelor și încălcare absolută a Constituției Republicii Moldova, în interesul structurilor de guvernamentale.

Ideea principală a articolului este că, după părere autorului, politicienii moldoveni de fapt nu tind spre dezvoltare într-o direcție sau alta, dar, datorită unei tehnologii politice, aderă la alte sarcini- pentru a crea un scop fictiv și o direcție de dezvoltare a țării, dar și pentru a distrage atenția cetățenilor de la posibilitatea de a realiza ce anume lipsește în țară pentru a trăi mai bine. Cel mai bun mod de a „arunca praf în ochi” poporului moldovenesc- este să-l obligi să urmărească ceartă între partide. În arena politică a țării de o lungă perioadă de timp există o separare clară între pro-europenii și pro-ruși.
 
„Transformarea alegerilor în confruntare geopolitică este un pericolul la care politicienii locali nu acorde atenție: problemele reale și discuțiile cu privire la deciziile lor rămân în afara campaniei electorale. Totul este construit pe faptul că Moldova va fi salvată de oricine, de Occident sau de Rusia, dar numai nu de ea însuși”- scrie kommersant.ru.

„Acest parazitism extern al elitelor din Moldova. Dependența. Se rezumă la- lasă Rusia să facă ceva pentru noi, UE- să facă ceva pentru noi. Singuri nu pot elabora o strategie. Între timp are loc degradarea social-culturală și educațională. Orașe s-au transformat în sate cu servicii comunale”- a declarat în acest articol, fost consilier prezidențial Mark Tkaciuk.

Un fel de medicament, potrivit experților, poate fi o poziție neutră a statului moldovenesc, în care structura guvernamentală refuză dependența de forțele externe și, în cele din urmă, elaborează propria lor linie de dezvoltare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii