Laura Codruţa Kovesi, demisă astăzi de președintele statului vecin de la șefia DNA, a susținut o conferință de presă, în care a declarat că decretul lasă un mare semn de întrebare, dar și-a încurajat colegii să continuie lupta cu corupția.

Kovesi a anunțat că astăzi a fost ultima zi a ei la DNA, după circa 6 ani de muncă, menționând că va rămâne procuror.

Fosta șefă de la anticorupție a declarat că decizia CCR, prin care Iohannis a fost obligat să semneze decretul de demitere, sugerează că procurorii români ar putea fi subordonați în viitor ministrului Justiției. Kovesi a mai spus că procurorii nu pot duce o luptă politică, iar pledoaria ei a fost pentru o legislaţie stabilă, cu procurori independenţi.

Aceasta s-a arătat convinsă că corupția poate fi înfrântă, iar demiterea sa nu poate fi catalogată drept o înfrângere: „Modul brutal în care se forțează modificarea legilor penale ne arată că vor protecție: pentru trecut, pentru prezent și pentru viitor”, a declarat Kovesi.

Fosta șefă de la anticorupție le-a mulțumit colegilor săi pentru curaj, rezistență și profesionalism în lupta cu infracționalitatea.

La sfârșitul discursului, Kovesi și-a îndemnat colegii și cetățenii să nu abandoneze lupta cu corupția și să continuie „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați.”

Președintele român, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 9 iulie, decretul de demiterea a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, după ce la 30 mai, Curtea Constituțională l-a obligat să facă acest lucru.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii