În timp ce aleșii poporului de la Chișinău se pregătesc să renunțe la imunitate, deputații de la Tiraspol au alte planuri. Aceștea au aprobat în prima lectură un proiect de lege, care prevede că așa-zișii deputaţi din regiune transnistreană să beneficieze de imunitate pe parcursul întregii vieți.

Mai mult ca atât, aleșii sovietului suprem nu vor putea fi nici interogați şi nici percheziţionați în cazul în care vor fi prinși în flagrant.

Aleșii poporului transnistrean pot fi reținuți doar dacă sunt priși la locul crimei, iar pentru a fi anchetați sau interogați este nevoie de permisiunea așa-zisului Soviet Suprem care trebuie să adopte o decizie.

Potrivit postalului transnistrean politpmr.net, această inițiativă a stârnit critici dure din partea pretinsului guvern regional. În sovietul suprem de la Tiraspol sunt 43 de deputați.

În timp ce în partea stângă a Nistrului, aleșii poporului cer să fie privilegiați, astăzi, la Chișinău, preşedintele Parlamentului, Adrian Candu a declarat că procedura de modificare a Constituţiei cu scopul de a anula imunitatea parlamentară intră pe agenda Parlamentului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii