A eșuat tentativă de organizare a referendumului de demitere a edilului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Astăzi a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Chiar dacă ședința a fost deliberativă, și toți cei 32 consilieri prezenți au votat pro (19 din PSRM, 5 din PPEM,3 din PCRM și 3 din PN, 1 din PLDM și consilierul independent Ion Ștefăniță), pentru inițierea referendumului au fost necesare 34 de voturi, de aceea, referendumul nu poate fi încă inițiat.

17 consilieri (consilierii liberali, cel democrat și unul liberal-democrat) nu s-au prezentat la ședință. Sursele redacției noastre din cadrul primăriei, au declarat încă ieri că mai mulți consilieri liberali au fost amenințați să nu intre în sala de ședințe, fiind impuși să boicoteze ședința.

Oazu Natoi, preşedintele fracţunii PPEM în CMC, a declarat la începutul şedinţei că este vorba de un proces democratic şi lipsa consilierilor PL, dar şi a lui Dorin Chirtoacă nu este justificată: „Este o ruşine că nu s-au prezentat consilierii PL. Este o ruşine că lipseşte Dorin Chirtoacă. Este vorba doar de un excerciţiu democratic, iar ei l-au neglijat”.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban,  a declarat că Chirtoacă şi consilierii PL au lipsit deoarece le este frică. „Dacă ar fi fost totul în regulă, lor nu le-ar fi fost frică”, a spus Ceban.

În cadrul ședinței au fost aprobate 51 buletine de vot (pentru toți consilierii), cu opțiunile pro/contra/abținut.

Ilan Caşu, preşedentele fracţiunii „Partidul Nostru”, a declarat că, Chirtoacă trebuie demis pentru inactivitate, iar „filmuleţul video cu „guleaiul” din garaj demonstrează că, lui Chirtoacă nu-i pasă de Capitală”.

În timpul ședinței au avut loc și mai multe deconectări de energie electrică dar ședința nu a fost întreruptă, continuând pe fundalul muzicii „Любэ”.

Potrivit proiectului deciziei, Chirtoacă este acuzat de nerespectarea intereselor comunității locale, ne-exercitarea atribuțiilor de ales local, dar și încălcarea normelor etice și morale.

Amintim că ieri, Comisia juridică a CMC a dat aviz pozitiv pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.

Azi dimineață, în fața primăriei a fost organizat și un flash-mob de către tinerii Partidului Popular European din Moldova pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii