Candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului proeuropean cu cele mai mari șanse - Maia Sandu.

La conferința la care a anunțat decizia, a participat și Vlad Plahotniuc.

Marian Lupu menționat că înaintarea candidatului unic din partea PAS și DA a întărit stânga politică, de aceea dreapta politică rămasă în cursă trebuie să aibă un singur candidat.

„Viitorul Președinte trebuie să fie un echilibru. Contează mai puțin numele lui și partidul din care face parte”, a declarat liderul democraților.

Lupu a precizat că pentru PD este important ca alegerile să nu fie câștigate de opoziția de stânga.

La finalul discursului, Marian Lupu a îndemnat toți susținătorii Partidului Democrat să voteze în campanie pentru candidatul de dreapta cu cele mai mari șanse să-l învingă pe candidatul socialist, fără a preciza însă expres numele.

La scurt timp, candidatul socialist Igor Dodon, a venit cu următoarea reacție pe pagina sa de facebook:

^03D1E4E023BBF69E08421AD46315CBC52D97FF95CAEFA603C3^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Nici reacția candidatului comun, Maia Sandu nu a întârziat să apară, aceasta a scris pe Facebook că, lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are Marian Lupu și a calificat gestul democraților drept o disperare și o confirmare a faptului că, Igor Dodon este candidatul lui Plahotniuc.

„PD a hotărît să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite.” a scris liderul PAS.

Sandu a reiterat că nu are nevoie de sprijinul lui Plahotniuc și că oamenii vor ști să facă alegerea corectă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii