Autoritățile moldovenești sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, care vor avea loc pe 18 septembrie curent. În acest sens, Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a adresat mai multe note verbale Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova. 

Potrivit MAIEI, misiunea diplomatică a Federaţiei Ruse și-a exprimat intenţia de a deschide  pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: 4 în localităţile din dreapta Nistrului (una în or. Chişinău, una în or. Bălţi, una în or. Comrat cu un punct mobil în or. Cahul) şi 22 în regiunea transnistreană. 

În urma examinării acestor demersuri, MAEIE a menționat că nu există impedimente în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie 2016 a alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse. Însă, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din stânga Nistrului, pentru că acestea se află în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, ceea ce creează imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului.
 
Anterior, și președintele comisiei electorale centrale din regiunea transnistreană, Elena Gorodețki, declara că în regiunea transnistreană vor fi deschise 22 de secții de votare pentru alegeri în Duma de Stat a Federației Ruse. De asemenea, Gorodețki declara că Planul acțiunilor comune pentru alegerile deputaților în Duma de Stat a fost discutat în cadrul întrevederii cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, dar și cu autoritățile executive competente și șefii administrațiilor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii