Candidatul PDM la alegerile prezidenţiale, Marian Lupu, preferă să-şi facă publicitate în instituţiile adjunctului său pe linie de partid, Vladimir Plahotniuc, la care s-au transferat aproape doua treimi din suma de 15 milioane 370 de mii de lei, încasată de la donatorii partidului pentru campania electorală.

Potrivit rapoartelor financiare, prezentate la CEC, PDM a cheltuit pentru publicitatea la televiziuni 12 milioane 479 mii de lei, dintre care pentru publicitatea electorală  la televiziunile din grupul General Media Group, Canal 2, Canal 2, Publika TV şi Prime, al căror beneficiar final este Plahotniuc, a fost achitată suma de 7 milioane 650 de mii de lei. 

Printre preferatele candidatului democrat se mai numără şi posturile de televiziune CTC Mega TV şi Super TV, al căror beneficiar final este Dorin Pavelescu, o persoană implicată în mai multe scheme de ale lui Plahotniuc. Pe conturile acestor televiziuni au fost transferate 952 mii 673 mii lei. Restul, circa trei milioane de lei, au fost împărţite la alte 11 posturi de televiziune. 

Şi la publicitatea radio, de asemenea s-a dat preferinţă posturilor de radio ale lui Vladimir Plahotniuc. Din cele peste 657 de mii de lei achitate pentru publicitate posturilor de radio, peste 198 de mii de lei au revenit celor trei posturi din Radio Media Group, de asemenea controlat de către vice-preşedintele PDM. Formaţiunea a mai plasat publicitate electorală încă la 9 posturi  radio. 
/upload/iblock/b6d/b6ddd2b710d17419ad5b544686b0c3c1.pdf

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii