Ministerul Transporturilor și Serviciul vamal au reacționat la declarațiile făcute astăzi de Iurie Tesa, reprezentantul micilor transportatori de pasageri și colete, prin care autoritățile publice au fost acuzate de terorizarea acestora prin acțiuni de control.

Potrivit comunicatului Ministerului, pe 7 octombrie curent, a avut loc ședința grupului de lucru creat pentru modificarea cadrului legal, în vederea combaterii fenomenului transporturilor ilicite.

În cadrul ședinței, reprezentanții mai multor instituții au discutat în privința identificării soluțiilor pentru problemele invocate de micii transportatori, urmând să vină cu propuneri în acest sens, la următoarea ședință, preconizată pentru 21 octombrie curent. Potrivit ministerului, după desfășurarea următoarei ședințe, Iurie Tesa și reprezentanții asociațiilor de transportatori vor fi invitați la Minister pentru o discuție consultativă.

În comunicatul ministerului se mai precizează că, vineri, vice-ministrul Sergiu Bucataru a avut o întrevedere cu Tesa, căruia i-a comunicat despre cele discutate în ședința grupului de lucru. Din această cauză, ministerul nu poate explica motivele lui Tesa de a ieși din nou în public, calificând aceste acțiuni drept o intimidare a instituțiilor de resort care și-au propus să combată fenomenul transportului ilicit de pasageri.

Cu o precizare în acest sens a venit și Serviciul Vamal. Potrivit instituției, măsurile de control întreprinse în privința transportatorilor nu vizează coletele expediate pentru uz personal, ci doar mărfurile în cantități comerciale, camuflate printre aceste colete.

Potrivit Serviciului Vamal, aceste practici prejudiciază grav bugetul de stat și promovează concurența neloială.

Instituția a precizat că în ultimul timp au fost multe cazuri de depistare a produselor interzise sau a substanțelor narcotice, care erau ascunse printre bagajele neînsoțite. De asemenea, Asociația micilor transportatori a fost invitată să sesizeze oficial instituția cu privire la eventualele abuzuri sau fapte de comportament corupțional.

Precizăm că micii transportatori au amenințat cu proteste, în cazul în care, controalele nu vor fi anulate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii