Deputații socialiști au blocat tribuna centrală a Parlamentului în timpul ședinței speciale și au declarat că inițiază o moțiune de cenzură.

Gestul socialiștilor a fost sancționat de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, aceste i-a penalizat pe Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Cei doi vor fi lipsiți de dreptul de a lua cuvânt în cadrul a trei ședințe plenare ale Parlamentului

Blocarea tribunei Parlamentului, moțiunea de cenzură, alte acțiuni de protest și dezacord care vor fi organizate de socialiști – toate acestea sunt doar începutul în raport cu Guvernul Filip. Faptul că ne penalizați și ne intimidați cu dosare și compromaturi falsificate nu ne sperie.
Vom face tot posibilul ca acest Guvern compromis să plece, să-și dea demisia de onoare sau să fie demis în mod rușinos.
Domnule premier Filip, dumneata nu ești un simplu prim-ministru (ca bietul și pușcăriabilul Leancă), dumneata ești un prim-ministru periculos, care a făcut un popor întreg să fie dator fără motiv. Cum vei trăi cu asta?
Ne vom lămuri cu voi toți după prezidențiale, dar mai ales după următoarele parlamentare. Acum sunteți sus, dar veți ajunge cu alții deasupra voastră.” a scris Dodon pe facebook.

PSRM-ul va fi susținut și de comuniști în înaintarea moțiunei de cenzură. ”PCRM este gata să semneze moțiunea, noi suntem gata sa ne implicăm”, afirmă Ina Șupac, președintele fracțiunii PCRM.

Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM, a declarat că liberal-democrații vor semna și ei moțiunea de cenzură.

Moțiunea de cenzură poate fi depusă până vineri la ora 10.25, adică timp de 72 de ore după asumarea răspunderii în fața Parlamentului.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii