Întâlnire de rang înalt la Chişinău. Nicolae Timofti s-a întâlnit cu  câţiva foşti preşedinţi ai Republicii Moldova şi a Ucrainei. Astfel, în cadrul întrevederii între Timofti şi foștii președinți moldoveni Mircea Snegur și Petru Lucinschi, dar și foștii președinți ai Ucrainei Leonid Kravciuk și Viktor Iușcenko s-a discutat despre evoluțiile relațiilor moldo-ucrainene. 

Potrivit unui comunicat emis de Preşedinţie, oficialii au vorbit şi despre specificul situațiilor de conflict din regiune, în special despre criza din estul Ucrainei și conflictul înghețat din stânga Nistrului. 

„Necazul îi unește pe oameni. În astfel de momente trebuie să rămânem solidari și să ne susținem reciproc în proiectele noastre bilaterale”, a spus președintele Nicolae Timofti, potrivit unui comunicat al Președinției.

Foștii președinți ucraineni au vorbit despre provocările și costurile pe care le plătește Ucraina pentru libertate și pentru alegerea sa pro-occidentală. 

Înalții oaspeți au salutat continuarea parcursului european de către Republica Moldova și Ucrainei drept singura cale de readucere a celor două state în zona stabilității și dezvoltării social-economice durabile. În context, Leonid Kravciuk a menționat că baza istorică solidă a celor două state constituie un element important în acest sens.

„Am convenit cu foștii șefi de stat să găsim soluțiile necesare pentru ca țările noastre să se apropie mai mult și să colaboreze în direcția realizării parcursului european comun”, a mai declarat președintele Timofti după întrevedere.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii