Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat că pe numele lui Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), din cadrul Centrului Național Anticorupție, nu există niciun dosar penal.

„Nu există dosar penal pe numele lui Gofman. Poate el știe ceva și de aceea se teme. Atunci când el a fost invitat pentru a fi audiat, eu personal am afirmat că el urmează a fi audiat doar în calitate de martor. În privința lui nu a fost eliberat vreun mandat de arest”, a declarat Morari pentru anticoruptie.md.

Șeful Procuraturii Anticorupție consideră că Mihail Gofman ar urmări alte scopuri atunci când face declarațiile despre cele întâmplate în sistemul bancar.

Viorel Morari a mai afirmat pentru aceiași sursă că: „Gofman a fost o persoană-cheie într-o instituție importantă în prevenirea și combaterea spălării banilor. El face declarații la distanța de câțiva ani după ce a fost eliberat, și nu pur și simplu eliberat, ci urmare a unui proces civil care a ajuns până la Curtea Supremă de Justiție. Neavând nicio atribuție la anchetă, el uneori cunoaște mai mult decât procurorii care fac investigații pe dosar. Mie mi se pare neprofesioniste declarațiile pe care le face, asta deși îl cunosc pe Gofman și știu că este un profesionist. Declarațiile pe care le face în lipsa accesului la materialele cauzei penale demonstrează că dumnealui urmărește alt scop. Nu pot spune care este scopul lui, asta dvs. ar fi trebuit să îl întrebați în cadrul interviului”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii