Nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu a devenit noul președinte al Băncii Comerciale Victoriabank, asociată lui Vladimir Plahotniuc. Astfel, potrivit comunicatului băncii, Corneliu Ghimpu a devenit Președinte al Comitetului de Direcție (CD) al băncii.

Din 2009, până în prezent, Corneliu Ghimpu a fost Prim-vicepreședinte CD, iar la bancă activează din 2006. Până acum, conducerea băncii a fost asigurată de Natalia Politov-Cangaș.

De asemenea, a fost ales un nou președinte al Consiliului de Administrare al băncii - Victor Țurcan și un nou Vicepreședinte al acestuia - Ion Prisăcaru.

Potrivit realitatea.md, în 2009, Corneliu Ghimpu a fost propus la șefia Băncii Naționale de către Mihai Ghimpu, drept candidatul Alianței pentru Integrare Europeană. În scurt timp însă, președintele Parlamentului a anunțat despre retragerea candidaturii acestuia.

De asemenea, în perioada Guvernului Greceanîi, Corneliu Ghimpu a fost propus de mai multe ori la funcția de viceguvernator BNM, dar a fost respins din cauza că este nepotul drept al lui Mihai Ghimpu.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii